UA-37300520-1

duminică, 14 aprilie 2013

PLACEREA DE A CITI

Cand ati citit ultima carte? Zilele acestea am citit unele studii cu privire la lectura. Astfel, cercetatorii au descoperit ca cei care citesc 2-3 ore pe zi sunt mai bine platiti decat  cei care nu citesc deloc. Se pare ca 6 minute de lectura reduc nivelul stresului cu pana la 68 % fata de 61 % in cazul muzicii sau 42 % in cazul unei plimbari in natura. Atentie, cand ma refer la lectura, nu ma refer la a citi ultimele comentarii de pe facebook sau a da copy-paste la anumite citate celebre! Ma refer la a citi o carte de specialitate sau beletristica sau un studiu, etc. Exista multe argumente in favoarea lecturii:
- lectura ne dezvolta creativitatea, imaginatia si gandirea;
- ne imbogateste limbajul ceea ce ne ajuta sa ne exprimam mai usor gandurile, sa comunicam mai bine cu cei din jur;
- cu cat citesti mai mult cu atat ai mai multe cunostinte, ai despre ce vorbi si , implicit interactionezi mai bine cu oamenii, ceea ce iti permite sa avansezi din punct de vedere social;
- prin lectura poti sa ai acces la viata altor oameni, la experientele lor de viata, nu doar sa iti traiesti propria viata;
- pentru a fi un bun profesionist trebuie sa acumulezi cat mai multe informatii din domeniul tau de munca;
In Anglia cititul este la ordinea zilei. Oamenii citesc in metrou, in tren, in autobuze, in pauza de pranz, de cate ori au un moment liber. Sunt foarte putini cei care nu citesc. Cum se urca intr-un mijloc de transport in comun, oamenii isi scot cartea sau tableta sau e-book ( pe care poti stoca pana la 1000 de carti) sau chiar telefonul mobil si citesc. Aici tehnologia Wi-Fi este omniprezenta, chiar si in metrou. Vazand acest fenomen mi-am dat seama de ce Anglia a ajuns unde este acum si de ce Romania mai are inca mult sa ajunga acolo.
E sanatos sa citesti, e frumos sa citesti asa ca va indemn sa cumparati carti, sa daruiti carti, sa imprumutati carti, daca nu le puteti cumpara, numai sa cititi! Cititi cat mai mult! Cititul nu dauneaza sanatatii ci din contra va face viata mai frumoasa si mai usoara!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu